Hozzávalók: 450 g főtt, áttört burgonya, 100 g darás liszt, 240 g porcukor, 6 tojás, 1/2 csomag sütő-por, citromlé, friss gyümölcs vagy befőtt, vaníliás cukor.

Elkészítése: A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a főtt, áttört vagy megreszelt burgonyát, a citromlevet, a sütőporral elkevert lisztet és a 6 tojás keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, a tetejére tetszés szerinti gyümölcsöt vagy befőttet rakunk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Amikor kihűlt, felvágjuk, és vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr31358678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása