2009.08.15. 10:02
Gyümölcsös burgonyafelfújt
Hozzávalók: 450 g főtt, áttört burgonya, 100 g darás liszt, 240 g porcukor, 6 tojás, 1/2 csomag sütő-por, citromlé, friss gyümölcs vagy befőtt, vaníliás cukor.
Elkészítése: A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a főtt, áttört vagy megreszelt burgonyát, a citromlevet, a sütőporral elkevert lisztet és a 6 tojás keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, a tetejére tetszés szerinti gyümölcsöt vagy befőttet rakunk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Amikor kihűlt, felvágjuk, és vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.