2009.08.01. 13:11
Burgonyatöltelékkel töltött torta
Hozzávalók: 120 g darás liszt, 180 g porcukor, 30 g kakaó, 6 tojás.
A töltelékhez: 300 g főtt, reszelt burgonya, 60 g vaj, 200 g kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 120 g dió, 1 kanál rum.
Elkészítése: A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaóval együtt megszitált lisztet meg a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a töltelék-kel, majd a tetejét meg az oldalát is bevonjuk vele, és tetszés szerint díszítjük.
Töltelék: A cukorra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, sűrű szirupot főzünk belőle, hozzáadjuk az őrölt diót, és kihűtjük. Ha kihűlt, fokozatosan összekeverjük a finomra reszelt, főtt burgonyával, a vaníliás cukorral, a vajjal meg a rummal.
Szólj hozzá!
Címkék: torták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.