Hozzávalók: 220 g főtt, áttört burgonya, 120 g vaj vagy margarin, 220 g sima liszt, 80 g porcukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1/2 csomag sütőpor, lekvár, dió és kristálycukor a megszóráshoz.

Elkészítése: A lisztet a sütőporral meg a cukorral gyúródeszkára szitáljuk, és összegyúrjuk az áttört burgonyával, vajjal, tojással meg a tojássárgájával. A tésztát a liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval a lapok felének a közepét is kiszúrjuk. A kerek lapokat megkenjük lekvárral, egyenként összeragasztjuk őket a karikákkal, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk kristálycukorral meg durvára vagdalt dióval. Kikent sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr941354353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása