Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 50 g vaj vagy margarin, 300 g sima liszt, 150 g porcukor, 2 tojás, egy kevés só, 1 csomag sütőpor.

A töltelékhez: 1 kg megtisztított alma, 150 g kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 40 g dió, 1 kávéskanál törött fahéj.

Elkészítése: A cukorral, sütőporral és a sóval összekevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a 2 tojást, a vajat, és összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részt kisodorjuk, kikent tepsibe fektetjük, rásimítjuk az almatölteléket, és befedjük a másik kisodort tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Töltelék: A megtisztított, gerezdekre vágott almát a kristálycukorral meg a vaníliás cukorral puhára pároljuk, hozzákeverjük az őrölt diót meg a törött fahéjat, és kihűtjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr271354345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása