2009.08.01. 13:02
Almás burgonyás béles
Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 30 g vaj, 400 g darás liszt, kb. 3 dl tej, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 g élesztő.
A töltelékhez: 1 kg megtisztított alma, 200 g kristálycukor, 1 evőkanál rum, törött fahéj.
Elkészítése: A megszitált lisztet összekeverjük a reszelt burgonyával meg a vaníliás cukorral, és összegyúrjuk a tejben elmorzsolt élesztővel, a vajjal meg a tojással. A tésztát meleg helyen megkelesztjük, két cipót formálunk belőle, a cipókat egyenként kisodorjuk, megtöltjük töltelékkel, összetekerjük, és kikent tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, fölszeleteljük, és megszórjuk vaníliás cukorral.
Töltelék: A megtisztított, gerezdekre vágott almát a cukorral együtt puhára pároljuk, belekeverjük a törött fahéjat meg a rumot, és kihűtjük.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.