2009.07.18. 18:01
Párolt sárgarépával töltött omlett nyers és főtt burgonyából
Hozzávalók: 250 g nyers, reszelt burgonya, 220 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 150 g darás liszt, tej, 3 tojás, só.
A töltelékhez: 300 g megtisztított sárgarépa, 30 g vaj, só, egy kevés cukor, citromlé.
Elkészítése: A megreszelt nyers és főtt burgonyát összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a lisztet, a tejet, sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát adagonként kizsírozott, felforrósított serpenyőbe simítjuk, és 4-5 omlettet sütünk belőle. A kész omletteket megtöltjük párolt sárgarépával, és melegen tálaljuk.
Töltelék: A sárgarépát megtisztítjuk, megreszeljük, megsózzuk, megcukrozzuk, és vajon megpároljuk. Párolás közben időnként forró vizet öntünk alá. Végül citromlével ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal