Hozzávalók: 250 g nyers, reszelt burgonya, 220 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 150 g darás liszt, tej, 3 tojás, só.

A töltelékhez: 300 g megtisztított sárgarépa, 30 g vaj, só, egy kevés cukor, citromlé.

Elkészítése: A megreszelt nyers és főtt burgonyát összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a lisztet, a tejet, sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát adagonként kizsírozott, felforrósított serpenyőbe simítjuk, és 4-5 omlettet sütünk belőle. A kész omletteket megtöltjük párolt sárgarépával, és melegen tálaljuk.

Töltelék: A sárgarépát megtisztítjuk, megreszeljük, megsózzuk, megcukrozzuk, és vajon megpároljuk. Párolás közben időnként forró vizet öntünk alá. Végül citromlével ízesítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr661354249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása