Hozzávalók: 400 g sertéscomb, 100 g zsír, só, törött bors.

A burgonyás tésztához: 500 g burgonya, 100 g zsír, 60 g sima liszt, 2 evőkanál tej, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, majoránna, őrölt köménymag.

Elkészítése: A sertéshúst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és forró zsírban hirtelen kisütjük. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, a burgonyás tésztából kanállal lepényeket terítünk szét a zsírban, rájuk rakjuk a hússzeleteket, betakarjuk őket egy-egy kanálnyi burgonyás tésztával, és mindkét felüket ropogósra sütjük. Forrón, savanyúkáposzta-salátával tálaljuk.

Burgonyás tészta: A meghámozott és megmosott burgonyát finomra reszeljük, megsózzuk, hozz-adjuk a tojást, a tejet, az összezúzott fokhagymát meg a lisztet, majoránnával, őrölt köménymaggal fűszerezzük, és jól összekeverjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr531353954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása