2009.06.28. 15:11
Burgonyás palacsinta
Hozzávalók: 100 g főtt burgonya, 100 g zsír, 120 g sima liszt, 20 g porcukor, 3 dl tej, 1 tojás, egy kés-hegynyi só, 10 g élesztő.
Elkészítése: Az élesztőt egy kevés langyos tejben elmorzsoljuk, és meleg helyen megkelesztjük. Az előző nap megfőzött burgonyát meghámozzuk, megreszeljük, megsózzuk, és összekeverjük a liszttel, cukorral, tojással, élesztővel meg a maradék langyos tejjel. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. Kizsírozott, felforrósított palacsintasütőben palacsintát sütünk belőle, a megsült palacsintákat megtöltjük tetszés szerinti töltelékkel, összetekerjük, és megszórjuk porcukorral.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.