2009.06.28. 15:00
Burgonyából készült tésztafélék
A burgonyából készült édes vagy sós tésztás ételeket főtt vagy nyers burgonyából liszt vagy búza-dara hozzáadásával készítjük. Laktatóak, és főételként is tálalhatók. Az édes tésztát általában friss vagy fagyasztott gyümölccsel, esetleg kompóttal vagy lekvárral töltjük, és különféle morzsalékkal szórjuk meg. A sós tészta tölteléke hús vagy zöldség, de juhtúróval, párolt fejes vagy savanyú káposztával, sajttal, vagy kiolvasztott füstölt szalonnával megszórva is kitűnő.
Az egyes receptek 4-5 személyre szólnak.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.