2009.06.28. 15:02
Borzas burgonyalepény
Hozzávalók: 250 g főtt burgonya, 100 g zsír, 250 g félsima liszt, 50 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tej, 3 tojás, egy késhegynyi só.
Elkészítése: A 3 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, felöntjük a tejjel, megsózzuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát meg a lisztet, jól kidolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kizsírozott, felforrósított tepsibe simítjuk, és forró sütőben félig megsütjük. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, villával kisebb darabokra szaggatjuk, majd visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral, és tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.