2009.06.21. 10:47
Töltött burgonya
Hozzávalók: 8 nagyobb, gömbölyű burgonya, 50 g friss gomba, 300 g főtt füstölt hús, 40 g zsír, 50 g vaj, 2 dl tejföl, 1 tojás, 40 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors, 60 g reszelt sajt.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kiskanállal kivájjuk mindegyik belsejét. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a megtisztított, megmosott és felaprított gombát, megsózzuk, és megpároljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajjal elkevert tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a megdarált füstölt húst, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, egy kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük, hideg vaj-darabokat vágunk rá, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben megsütjük. Mielőtt elkészülne, megszórjuk reszelt sajttal, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Fejes salátával vagy ecetes uborkával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.