2009.06.21. 10:44
Tojással sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 g vaj, 2,5 dl tejföl, 5 kemény tojás, só.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, vékony hasábokra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Az 5 kemény tojást szintén karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, ráterítjük a tojáskarikák felét és betakarjuk a burgonya másik felével. A tetejét beborítjuk a meg-maradt tojással, megsózzuk, meglocsoljuk az elhabart tejföllel, hideg vajdarabokat tördelünk rá, és forró sütőben megsütjük. Fejes vagy más vegyes salátával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.