Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 g vaj, 2,5 dl tejföl, 5 kemény tojás, só.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, vékony hasábokra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Az 5 kemény tojást szintén karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, ráterítjük a tojáskarikák felét és betakarjuk a burgonya másik felével. A tetejét beborítjuk a meg-maradt tojással, megsózzuk, meglocsoljuk az elhabart tejföllel, hideg vajdarabokat tördelünk rá, és forró sütőben megsütjük. Fejes vagy más vegyes salátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr51351721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása