2009.06.21. 10:43
Tojásos burgonyalepény
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, 80 g sima liszt, 1 evőkanál sűrű tejföl, 4 tojás, só, egy kés-hegynyi sütőpor.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, és a levét szitán lecsurgatjuk. Hozzáadjuk a 4 tojás-sárgáját, egy kevés sütőport, a lisztet meg a tejfölt, megsózzuk, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Egy serpenyőben megforrósítjuk a zsírt, kanalanként beleszaggatjuk a masszát, szétterítjük, és a kis lepényeket mindkét felükön ropogósra sütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.