Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 2 tojás, 100 g zsír, 100 g darás liszt, só, törött bors.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb hasábokra vágjuk és megsózzuk. Meghintjük liszttel, és jól összekeverjük, hogy a liszt vonja be a burgonyahasábokat. Ezután forró zsírban fedő alatt puhára pirítjuk, ráöntjük a felvert tojást, megkeverjük, és addig sütjük, míg a tojás meg nem dermed. Végül megszórjuk törött borssal. Ecetes uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr31351701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása