2009.06.21. 10:39
Tojásban pirított burgonya
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 2 tojás, 100 g zsír, 100 g darás liszt, só, törött bors.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb hasábokra vágjuk és megsózzuk. Meghintjük liszttel, és jól összekeverjük, hogy a liszt vonja be a burgonyahasábokat. Ezután forró zsírban fedő alatt puhára pirítjuk, ráöntjük a felvert tojást, megkeverjük, és addig sütjük, míg a tojás meg nem dermed. Végül megszórjuk törött borssal. Ecetes uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.