Hozzávalók: 1 kg burgonya, 400 g halfilé, 2 zöldpaprika, 2 érett paradicsom, 40 g zsír vagy olaj, 40 g vaj, 2 dl tej, 60 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, majd forró tejjel és a megolvasztott vajjal simára keverjük. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, belekeverjük a megmosott, felszeletelt halfilét, egy kevés vizet öntünk alá, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, a lehéjazott, fölszeletelt paradicsomot, megborsozzuk és megpároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belesimítjuk a püré egyik felét, ráterítjük a megpárolt ha-lat, és betakarjuk a püré másik felével. A tetejére hideg vajdarabokat tördelünk, és forró sütőben megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr171347939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása