2009.06.21. 10:23
Szalonnával és paradicsommal párolt újburgonya
Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 250 g paradicsom, 80 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 50 g apró hagyma, zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: Az újburgonyát ledörzsöljük, megmossuk, és megtisztítjuk az apró hagymát is. Az apró kockára vágott szalonnát a zsírral együtt kiolvasztjuk, és enyhén megpirítjuk benne a hagymát. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, hogy a héja lehúzható legyen. Majd lehéjazzuk, eltávolítjuk a magját, és a burgonyával együtt hozzáadjuk a pirított hagymához. Megsózzuk, megszórjuk az összeaprított petrezselyem zöldjével, és puhára pároljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.