Eddy60 2009.06.21. 10:22

Szalonnás Harula

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g füstölt szalonna, 100 g sima liszt, 1 tojás, 50 g hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, törött bors, zsír a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a sóval eldörzsölt fokhagymát és az apró kockára vágott, kiolvasztott szalonnát, melynek zsírjában előzőleg megfonnyasztottuk az apróra vágott hagymát. Megborsozzuk, és végül hozzáadjuk a lisztet. A tésztát belesimítjuk a bőven kizsírozott tepsibe, és forró sütőben ropogósra sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr981347931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása