2009.06.21. 10:22
Szalonnás Harula
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g füstölt szalonna, 100 g sima liszt, 1 tojás, 50 g hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, törött bors, zsír a tepsi kikenéséhez.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a sóval eldörzsölt fokhagymát és az apró kockára vágott, kiolvasztott szalonnát, melynek zsírjában előzőleg megfonnyasztottuk az apróra vágott hagymát. Megborsozzuk, és végül hozzáadjuk a lisztet. A tésztát belesimítjuk a bőven kizsírozott tepsibe, és forró sütőben ropogósra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.