2009.06.21. 10:15
Sonkás- tojásos burgonyapüré
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 80 g kemény sajt, 80 g sonka, 120 g vaj, egy kevés tej, 4 tojás, 2 kemény tojás, só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, leöntjük tejjel, megsózzuk, és puhára főzzük. Ezután a tejet leszűrjük, a burgonyát áttörjük, belekeverjük a vajat, és megsózzuk. A kihűlt püréhez hozzáadjuk a 2 egész tojást meg a 2 tojássárgáját, és jól kikeverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a pürét, rászórjuk a 2 apróra vágott kemény tojást, a laskára vágott sonkát és sajtot. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, rásimítjuk a pürére, a tetejére vajdarabokat tördelünk, és forró sütőben megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.