Hozzávalók: 1 kg burgonya, 80 g kemény sajt, 80 g sonka, 120 g vaj, egy kevés tej, 4 tojás, 2 kemény tojás, só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, leöntjük tejjel, megsózzuk, és puhára főzzük. Ezután a tejet leszűrjük, a burgonyát áttörjük, belekeverjük a vajat, és megsózzuk. A kihűlt püréhez hozzáadjuk a 2 egész tojást meg a 2 tojássárgáját, és jól kikeverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a pürét, rászórjuk a 2 apróra vágott kemény tojást, a laskára vágott sonkát és sajtot. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, rásimítjuk a pürére, a tetejére vajdarabokat tördelünk, és forró sütőben megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr951347901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása