Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g savanyú káposzta, 100 g füstölt kolbász, 20 g füstölt szalonna, 50 g zsír, 2,5 dl tej, 2 tojás, só, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakunk egy sor burgonyát, megsózzuk, majd egy réteg savanyú káposzta és egy sor apróra vágott, megborsozott kolbász következik. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A legfelső réteg burgonyát megsózzuk, ráöntjük a tejjel elhabart tojást, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel, és forró sütőben megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr891347888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása