2009.06.21. 10:01
Sajtos, tálban sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g ementáli sajt, 120 g vaj, egy kevés tej, 4 tojás, só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, negyedekre vágjuk, leöntjük tejjel, megsózzuk, és puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hozzávegyítünk 100 g vajat, és miután kihűlt, 2 egész tojással meg 2 tojássárgájával sima kásává keverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonyapürét, rásimítjuk a két tojás keményre vert habját, megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és forró sütőben kb. 1/2 óráig sütjük. Végül meglocsoljuk olvasztott vajjal, és még egy kis időre visszatoljuk a sütőbe.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.