Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g ementáli sajt, 120 g vaj, egy kevés tej, 4 tojás, só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, negyedekre vágjuk, leöntjük tejjel, megsózzuk, és puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hozzávegyítünk 100 g vajat, és miután kihűlt, 2 egész tojással meg 2 tojássárgájával sima kásává keverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonyapürét, rásimítjuk a két tojás keményre vert habját, megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és forró sütőben kb. 1/2 óráig sütjük. Végül meglocsoljuk olvasztott vajjal, és még egy kis időre visszatoljuk a sütőbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr771347859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása