2009.06.21. 09:59
Sajtos- kapribogyós burgonya
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 100 g reszelt sajt, 60 g zsír vagy olaj, 20 g vaj, 2,5 dl tejszín, 50 g kapri-bogyó, só.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát karikára vágjuk, serpenyőbe tesszük, felöntjük forró vízzel, megsózzuk, és majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, forró zsírban vagy olajban megforgatjuk, felöntjük a tejszínnel, és puhára pároljuk. Végül belekeverjük a hideg vajat, és megszórjuk a reszelt sajttal meg az összevagdalt kapribogyóval.
Hirtelensültekhez tálalhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.