Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 100 g reszelt sajt, 60 g zsír vagy olaj, 20 g vaj, 2,5 dl tejszín, 50 g kapri-bogyó, só.

Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát karikára vágjuk, serpenyőbe tesszük, felöntjük forró vízzel, megsózzuk, és majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, forró zsírban vagy olajban megforgatjuk, felöntjük a tejszínnel, és puhára pároljuk. Végül belekeverjük a hideg vajat, és megszórjuk a reszelt sajttal meg az összevagdalt kapribogyóval.

Hirtelensültekhez tálalhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr871347850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása