2009.06.21. 09:33
Metélőhagymás túróval töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 250 g túró, 20 g zsír, 50 g vaj, 2 evőkanál zsemle-morzsa, 1 doboz joghurt, 1 tojás, metélőhagyma, só.
Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában félpuhára főzzük, majd meghámozzuk, kettévágjuk, és kiskanállal mindegyiknek kivájjuk a belsejét. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót, az apróra vágott metélőhagymát, a tojást, és jól kikeverjük. Belevegyítjük a burgonyaforgácsot, a zsemlemorzsát, alaposan összekeverjük, és megtöltjük vele a burgonyákat. Kizsírozott tűzálló tálra ültetjük őket, leöntjük az elhabart joghurttal, és forró sütőben ropogósra sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.