Eddy60 2009.06.21. 09:29

Mákos dödölle

Hozzávalók: 500 g hámozott burgonya, 120 g olvasztott vaj, 200 g darás liszt, 120 g porcukor, 120 g mák, 1 l víz, 1 kávéskanál só.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát vékony karikára vágjuk, annyi sós vizet öntünk rá, hogy ellepje, és lefödve addig főzzük, míg szét nem fő. (Ha a burgonya nem fő szét, leszűrjük, áttörjük, és a levét ismét ráöntjük.) A szétfőtt burgonyába folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet, és sűrű kásává főzzük, majd olvasztott vajba mártott kanállal egy tálba gombócokat szaggatunk belőle, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk őrölt mákkal meg porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr201347732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása