2009.06.21. 09:28
Majoránnás burgonyafőzelék
Hozzávalók: 1,50 kg burgonya, 100 g zsír vagy olaj, 20 g sima liszt, csont lé, 80 g hagyma, só, törött bors, majoránna.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát karikára vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban világosra pirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, bőségesen megszórjuk majoránnával, felöntjük csont lével vagy vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A lisztből és 20 g zsírból rántást készítünk, belekeverjük a burgonyába, és együtt még egy kis ideig pároljuk. Zöldségsalátával tálaljuk, de sült bárányhoz is kitűnő.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.