2009.06.21. 09:27
Lisztes burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 80 g vaj, 150 g sima liszt, egy kevés tej, 50 g hagyma, só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, félretesszük, és a burgonyát áttörjük. Óvatosan, apránként beleszórjuk a lisztet, és jól összekeverjük. Szükség szerint egy kevés burgonya lével meg tejjel hígítjuk, és simára keverjük. Tálra halmozzuk, és meglocsoljuk az apróra vágott, vajban világosra pirított hagymával.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.