2009.06.21. 09:24
Krumpli lángos párolt káposztával
Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 200 g sima liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 500 g fehér káposzta, 40 g zsír, 40 g hagyma, só, őrölt köménymag, cukor, ecet.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost sodrunk, és forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megzsírozzuk, még melegen megkenjük párolt káposztával, és összegöngyöljük. A tetejüket még egyszer megzsírozzuk, és kacsa- vagy libasülthöz tálaljuk.
Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a megmosott és megvágott káposztát, megsózzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és először fedő nélkül, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül ecettel meg köménymaggal ízesítjük és átforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.