2009.06.21. 09:20
Kelkáposztával és kolbásszal sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g kelkáposzta, 200 g füstölt kolbász, 40 g füstölt szalonna, 40 g zsír, 1 kanál zsemlemorzsa, 2,5 dl tej, 2 tojás, 100 g hagyma, só, köménymag, törött bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, a zsírjában megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a lehéjazott, karikára vágott kolbászt, és megpirítjuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, és laskára vágjuk. Összekeverjük a megpirított kolbásszal, törött borssal meg őrölt köménymaggal fűszerezzük, és jól összekeverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, ráterítjük a kolbászos kelkáposztát, és beborítjuk a burgonya másik felével. A tetejét megsózzuk, megszórjuk törött borssal, és ráöntjük a tejben elhabart tojást. Forró sütőben ropogósra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.