2009.06.21. 09:19
Karfiollal sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 szép karfiol, 2 doboz joghurt, 40 g vaj, 20 g zsír, 2 evőkanál zsemle-morzsa, 2 tojás, 40 g hagyma, só.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, összekeverjük a burgonyával, és megsózzuk. A megtisztított és megmosott karfiolt sós vízben félig megfőzzük, és rózsáira szedjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonyát, majd a karfiolrózsákat, és vajdarabokat tördelünk rájuk. A joghurtban elhabarjuk a tojást, megsózzuk, belekeverjük a zsemlemorzsát, és ráöntjük a karfiolra. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Céklasalátával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal