Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 szép karfiol, 2 doboz joghurt, 40 g vaj, 20 g zsír, 2 evőkanál zsemle-morzsa, 2 tojás, 40 g hagyma, só.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, összekeverjük a burgonyával, és megsózzuk. A megtisztított és megmosott karfiolt sós vízben félig megfőzzük, és rózsáira szedjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonyát, majd a karfiolrózsákat, és vajdarabokat tördelünk rájuk. A joghurtban elhabarjuk a tojást, megsózzuk, belekeverjük a zsemlemorzsát, és ráöntjük a karfiolra. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Céklasalátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/1347717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása