Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 30 g zsír, 30 g sima liszt, 2,5 dl tejföl,  2 kemény tojás, 2 evőkanál meg-vágott kapor, só, cukor, ecet, köménymag.

Elkészítése: A megmosott, meghámozott és karikára vágott burgonyát serpenyőbe tesszük, megsózzuk, megszórjuk őrölt köménymaggal, vizet öntünk alá, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük vízzel, és simára főzzük. Belekeverjük az elhabart tejfölt, az apróra vágott kaprot meg a megpárolt burgonyát, és cukorral, ecettel ízesítjük. Még egyszer felforraljuk, végül hozzáadjuk a kockára vágott kemény tojást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr561347711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása