2009.06.21. 09:18
Káposztával és tepertővel rakott burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g savanyú káposzta, 200 g tepertő, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemle-morzsa, 2,5 dl tejföl, 1 dl tej, 2 tojás, só, törött bors.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, és vékony karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakjuk a burgonya egyik felét, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az összeaprított tepertővel meg a kifacsart, apróra vágott savanyú káposztával, és betakarjuk a burgonya másik felével. A tejfölben elhabarjuk a tejet meg a 2 tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és ráöntjük a burgonyára. A tetejére zsírdarabokat rakunk, és előmelegített sütőben takaréklángon megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.