2009.06.21. 09:14
Káposztás burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g fejes káposzta, 1 kisebb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, egy darab karalábé és zeller, 120 g zsír, 40 g sima liszt, 50 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só.
Elkészítése: A káposztáról leszedjük a felső fonnyadt leveleket, sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk, és csíkokra vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztát, a megtisztított és apró kockára vágott burgonyát, belekeverjük a sóval eldörzsölt fokhagymát, és gyakran locsolgatva puhára pároljuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, egyszer átforraljuk. Tálalás előtt jól összekeverjük, ízlés szerint utána sózzuk, és meghintjük az apróra vágott párolt zöldséggel.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.