Hozzávalók: 1 kg burgonya, 4 hering, 80 g vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, 2,5 dl tej, 4 kemény tojás, só,

Elkészítése: A megmosott, héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A heringet kicsontozzuk, feldaraboljuk és kb. 2 órát tejben áztatjuk, a 4 kemény tojást apró kockára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, ráterítjük a heringdarabokat, az apróra vágott kemény tojást, és betakarjuk a burgonya másik felével. A tetejére vajdarabokat tördelünk, ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és forró sütőben megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr791347699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása