Eddy60 2009.06.21. 09:01

Hasábburgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, zsír a kisütéshez.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 cm hosszú és 1 cm széles hasábokra vágjuk. Hideg vízben 15 percig áztatjuk, hogy a keményítő egy része kiázzon belőle. Lecsurgatjuk, tiszta konyharuhában megtörölgetjük, és forró zsírban apránként ropogósra sütjük. Szűrőkanállal szitára szedjük, lecsepegtetjük, megsózzuk, és azon melegében tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr291345355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása