2009.06.21. 09:01
Hasábburgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, zsír a kisütéshez.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 cm hosszú és 1 cm széles hasábokra vágjuk. Hideg vízben 15 percig áztatjuk, hogy a keményítő egy része kiázzon belőle. Lecsurgatjuk, tiszta konyharuhában megtörölgetjük, és forró zsírban apránként ropogósra sütjük. Szűrőkanállal szitára szedjük, lecsepegtetjük, megsózzuk, és azon melegében tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.