2009.06.21. 08:48
Hagymás- boros burgonya
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 20 g sima liszt, 80 g zsír, 2 dl fehérbor, 5 dl csont lé vagy húslé, 100 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors.
Elkészítése: A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, belekeverjük az apróra vágott hagymát, a zöldpetrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és felöntjük a borral meg a csont lével. A meghámozott burgonyát karikára vágjuk, összekeverjük a hagymás, fűszeres zsírral, meghintjük liszttel, és addig főzzük, míg össze nem sűrűsödik.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.