2009.06.21. 08:40
Füstölt sajttal töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 200 g füstölt sajt, 80 g vaj, 1 dl tejföl, 4 tojássárgája, zöldpetrezselyem, só, pirospaprika.
Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában félpuhára főzzük, majd meghámozzuk, mindegyik tetejéről levágunk egy lapot, és a belsejüket kiskanállal kivájjuk. A vajat kikeverjük a 4 tojássárgájával, hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott zöldpetrezselymet, a tejfölt, a burgonyaforgácsot, a pirospaprikát, megsózzuk, és jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, visszahelyezzük rájuk a levágott lapokat, egy kizsírozott tűzálló tálba ültetjük őket, és forró sütőben pirosra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.