Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g gomba, 3 érett paradicsom, 1 füstölt nyelv, 80 g ementáli sajt, 80 g zsír, 30 g vaj, 40 g sima liszt, 1 tojássárgája, csontlé, só, törött bors.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. A megfőtt nyelvet egy kis ideig hideg vízben áztatjuk, hogy a bőrét könnyen lehúzhassuk, és apró kockára vágjuk. A megtisztított és összeaprított gombát 40 g zsírban megpároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, ráterítjük a fölszeletelt füstölt nyelvet, a megpárolt gombát, a karikára vágott paradicsomot, és megszórjuk törött borssal. Beborítjuk a burgonya másik felével, megsózzuk, vajdarabokat tördelünk rá, és forró sütőbe toljuk. A maradék zsírból meg a lisztből világos rántást készítünk, csontlével vagy vízzel feleresztjük, és folytonosan kevergetve besamel sűrűségű mártást készítünk belőle. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját, megsózzuk, és simára habarjuk. A mártást rásimítjuk a félig megsült burgonyára, megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és forró sütőben ropogósra sütjük. Paradicsommártással vagy vegyes salátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr251345259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása