Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 g reszelt sajt, 300 g főtt füstölt hús (lehet maradék is), 40 g zsír vagy olaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2,5 dl tej, 6 tojás, 60 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemle- morzsával, és belerakjuk a burgonya felét. Egyenletesen ráterítjük a főtt, összevagdalt húst, a 4 apróra vágott kemény tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és betakarjuk a főtt burgonya másik felével. Meglocsoljuk a hagymás zsírral, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben ropogósra sütjük. Közben a tejben elhabarjuk a 2 tojást meg a zsemlemorzsát, ráöntjük a megsült burgonyára, és a tojással együtt készre sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr501345254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása