2009.06.21. 08:37
Füstölt hússal rakott burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 g reszelt sajt, 300 g főtt füstölt hús (lehet maradék is), 40 g zsír vagy olaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2,5 dl tej, 6 tojás, 60 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemle- morzsával, és belerakjuk a burgonya felét. Egyenletesen ráterítjük a főtt, összevagdalt húst, a 4 apróra vágott kemény tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és betakarjuk a főtt burgonya másik felével. Meglocsoljuk a hagymás zsírral, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben ropogósra sütjük. Közben a tejben elhabarjuk a 2 tojást meg a zsemlemorzsát, ráöntjük a megsült burgonyára, és a tojással együtt készre sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.