Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g reszelt sajt, 80 g vaj, 2,5 dl tej, 4-5 tojás, só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat meg a tejet, és simára keverjük. Kizsírozunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a pürét, kis gödröket mélyítünk bele, és mindegyikbe beleütünk 1-1 tojást. Megsózzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben ropogósra sütjük. Fejes salátával vagy ecetes uborkával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr221345222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása