2009.06.21. 08:26
Burgonyapürében sült tojás
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g reszelt sajt, 80 g vaj, 2,5 dl tej, 4-5 tojás, só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat meg a tejet, és simára keverjük. Kizsírozunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a pürét, kis gödröket mélyítünk bele, és mindegyikbe beleütünk 1-1 tojást. Megsózzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben ropogósra sütjük. Fejes salátával vagy ecetes uborkával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.