2009.06.21. 08:24
Burgonyapaprikás zöldséggel
Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g zöldpaprika, 200 g paradicsom, 20 g sima liszt, 2,5 dl tejföl, 80 g hagyma, só, pirospaprika, törött bors, cukor, 50 g zsír.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a burgonyát, megsózzuk, felöntjük vízzel, és feltesszük főni. Közben megborsozzuk, rávágjuk a megtisztított zöldpaprikát meg a paradicsomot, és puhára pároljuk. Végül ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, átforraljuk, és egy kevés cukorral ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.