2009.06.21. 08:19
Burgonyakrokett kemény tojással
Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 200 g reszelt sajt, 100 g zsír, 200 g darás liszt, 2 tojás, 2 tojássárgája, 2 kemény tojás, só, tojásfehérje és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a 2 tojást, a 2 tojássárgáját, az apró kockára vágott főtt tojást, megsózzuk, és jól összegyúrjuk. A masszából henger alakú kroketteket formálunk, megforgatjuk őket tojásfehérjében meg zsemlemorzsában, és forró zsírban kisütjük. Párolt zöldséggel vagy főzelékkel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.