Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 200 g reszelt sajt, 100 g zsír, 200 g darás liszt, 2 tojás, 2 tojássárgája, 2 kemény tojás, só, tojásfehérje és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a 2 tojást, a 2 tojássárgáját, az apró kockára vágott főtt tojást, megsózzuk, és jól összegyúrjuk. A masszából henger alakú kroketteket formálunk, megforgatjuk őket tojásfehérjében meg zsemlemorzsában, és forró zsírban kisütjük. Párolt zöldséggel vagy főzelékkel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr311345202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása