2009.06.21. 08:18
Burgonyakrokett
Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 250 g darás liszt, 100 g zsír, 30 g vaj, 1 tojás, 2 sárgája, 1/2 sütőpor, só, sima liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vajat, a tojást, a 2 sárgáját, megsózzuk, és jól összegyúrjuk. A masszából liszttel meghintett gyúródeszkán hengert formálunk, szeletekre vágjuk, és minden szeletből egy-egy krokettet sodrunk. Megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket pirosra sütjük. Párolt zöldséghez vagy húshoz tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.