Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 200 g konzervborsó, 200 g csiperkegomba, 100 g sonka vagy felvágott, 50 g reszelt sajt, 50 g vaj, 20 g sima liszt, 2 dl tejszín, zöldpetrezselyem, só, köménymag.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és negyedekre vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk kömény-maggal, felöntjük vízzel, és föltesszük főni. Hozzáadjuk a leszűrt borsót és a megtisztított, összeaprított, vajban megpárolt csiperkegombát, meg a laskára metélt sonkát vagy felvágottat, és puhára pároljuk. Végül hozzáöntjük a liszttel elhabart tejszínt, összekeverjük, és felforraljuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr11345178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása