2009.06.21. 08:07
Borsós- gombás burgonya
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 200 g konzervborsó, 200 g csiperkegomba, 100 g sonka vagy felvágott, 50 g reszelt sajt, 50 g vaj, 20 g sima liszt, 2 dl tejszín, zöldpetrezselyem, só, köménymag.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és negyedekre vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk kömény-maggal, felöntjük vízzel, és föltesszük főni. Hozzáadjuk a leszűrt borsót és a megtisztított, összeaprított, vajban megpárolt csiperkegombát, meg a laskára metélt sonkát vagy felvágottat, és puhára pároljuk. Végül hozzáöntjük a liszttel elhabart tejszínt, összekeverjük, és felforraljuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.