Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g árpagyöngy, 50 g füstölt szalonna, 80 g zsír, 100 g hagyma, só.

Elkészítése: A jól megmosott árpagyöngyöt leöntjük vízzel, és feltesszük főni. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk az árpagyöngyhöz, megsózzuk, és együtt sűrűre főzzük. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és a zsírjában világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát. A kész árpagyöngyös kását tálra halmozzuk, és leöntjük a pirított hagymás szalonnával.

Aludttejjel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/1345162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása