2009.06.21. 08:04
Árpagyöngyös burgonyakása füstölt szalonnával
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g árpagyöngy, 50 g füstölt szalonna, 80 g zsír, 100 g hagyma, só.
Elkészítése: A jól megmosott árpagyöngyöt leöntjük vízzel, és feltesszük főni. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk az árpagyöngyhöz, megsózzuk, és együtt sűrűre főzzük. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és a zsírjában világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát. A kész árpagyöngyös kását tálra halmozzuk, és leöntjük a pirított hagymás szalonnával.
Aludttejjel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal