2009.06.11. 19:14
Majonézes burgonyasaláta főtt zöldséggel
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 150 g főtt zöldborsó, 150 g főtt sárgarépa, 100 g főtt zeller, 50 g hagyma.
A főzött majonézhez: 3 tojássárgája, 1 evőkanál sima liszt, 3 dl tej, só, törött bors, 1 kávéskanál mustár, ízlés szerint ecet és cukor.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és vékony karikára vagy apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a kockára vágott sárgarépát, zellert meg a zöldborsót, és jól összekeverjük. Ráöntjük a főtt majonézt, és egy kis ideig állni hagyjuk.
Főtt majonéz: A hozzávalókat felverjük, és gőz fölött, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük.
Szólj hozzá!
Címkék: saláták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.