Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 fej saláta, 2. dl tejföl, 2 kemény tojás sárgája, 1 nyers tojássárgája, 2 dl fehérbor, zöldpetrezselyem, metélőhagyma, 1 kávéskanál só, törött bors, mustár, ízlés szerint ecet és cukor.

Elkészítése: A héjában főtt és meghámozott burgonyát uborkagyalun meggyaluljuk. Egy porcelántálban kikeverjük a mustárt, a 2 főtt sárgáját és a nyers sárgáját, megsózzuk, megborsozzuk, majd lassanként, folytonos keverés közben hozzáadjuk a tejfölt, a bort, a megvágott zöldpetrezselymet, metélő-hagymát, és a megreszelt burgonyát. Cukorral és ecettel ízesítjük, és jól összekeverjük. (A megmosott, laskára vágott fejes salátát csak közvetlenül tálalás előtt keverjük bele.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr71342904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása