Hozzávalók: 200 g burgonya, 100 g zöldség (zsenge sárgarépa és zöldborsó), 40 g zsír, 2,5 dl tej, 1 l burgonya lé, petrezselyem és zeller zöldje, só.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát forró sós vízben puhára főzzük. A megtisztított, kockára vágott sárgarépát a borsóval zsíron megpároljuk. A megfőtt burgonya levét leszűrjük egy másik edénybe, a burgonyát burgonyanyomón áttörjük, forró tejjel elkeverjük, és felöntjük a burgonya főzőlevével. Hozzáadjuk a párolt zöldséget, és jól összeforraljuk. A kész levesbe belekeverjük az apróra vágott petrezselyem és zeller zöldjét, és ízlés szerint utána sózzuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr831342865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása