2009.05.31. 14:39
Tejes- tojásos burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 30 g hideg vaj, 20 g sima liszt, 2,5 dl tejszín vagy tej, 1 tojás, 1 l víz, zöldpetrezselyem, só, köménymag.
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockára vágjuk, forró vizet öntünk rá, megsózzuk, egy kevés köménymaggal fűszerezzük, és megfőzzük. Beleöntjük a tejszínben elhabart lisztet, rádobjuk a hideg vajat, és felforraljuk. Végül belecsurgatjuk a felvert tojást, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.