2009.05.31. 14:37
Tejes- póréhagymás burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 30 g zsír vagy olaj, 20 g hideg vaj, 20 g sima liszt, 2,5 dl tejszín vagy tej, 1 l víz, só, 1 szál póréhagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors, reszelt szerecsendió.
Elkészítése: A megtisztított és jól megmosott póréhagymát karikára vágjuk, zsírban vagy olajban megpároljuk, megszórjuk liszttel, kissé lepirítjuk, és felöntjük forró vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. Végül beleöntjük a tejszínt vagy a tejet, rádobjuk a hideg vajat, és törött borssal, szerecsendióval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.