2009.05.31. 14:35
Savanyú leves burgonyagombóccal
Hozzávalók: 250 g burgonya, 200 g sertéshús, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 1 evőkanál búzadara, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 1,25 l víz, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A megtisztított és megmosott burgonyát megreszeljük, és szitán lecsurgatjuk. A húst a fokhagymával megdaráljuk, hozzákeverjük a lecsurgatott burgonyához, megborsozzuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a búzadarát meg a tojást. Jól összekeverjük, és kis gombócokat formálunk belőle. A zsírból meg a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük vízzel, felforraljuk, és a gombóckákat kb. 15 percig főzzük benne. Végül beleöntjük a liszttel elhabart tejfölt, még egyszer átforraljuk, ízlés szerint utána sózzuk, és ecettel ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.