2009.05.31. 14:28
Párolt zöldséges burgonyaleves
Hozzávalók: 200 g burgonya, 30 g petrezselyemgyökér, 30 g zeller, 1 zöldpaprika, 1 érett paradicsom, 40 g vaj, 1,25 l víz, 40 g hagyma, só.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát vajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és összeaprított zöldséget, megsózzuk, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, áttörjük, felöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhult. A kész levest leves fűszerrel is ízesíthetjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.